Rohda ’76 is concurrent de baas

13-03-2017 Hazerswoude - In de strijd om de tweede plaats heeft Rohda ’76 goede zaken gedaan. Op bezoek bij Hazerswoudse Boys wonnen de Bodegravers verdiend met 1-2. Door deze zege wisselde Rohda ’76 van plaats met de opponent uit Hazerswoude. Koploper FC Oudewater heeft vijf verliespunten minder dan Rohda’76. ,,We begonnen goed aan de wedstrijd en bleven voetballend de betere ploeg,’’ analyseerde coach Boris van Es

het cruciale duel.

Hij zag na een klein half uur Roy Snijder verdiend de score openen: 0-1. Aan de andere kant verrichtte keeper Tim van Jaarsveld enkele knappe reddingen. De 16-jarige debutant nam onder de lat de plaats in van de geblesseerde Nova Markarian. Nog voor de rust had Rohda ’76 verder uit kunnen lopen, maar een tweede treffer bleef uit. Sterker nog, na een uur spelen omzeilde Hazerswoudse Boys de buitenspelval en moest ook Van Jaarsveld capituleren: 1-1.

Na die gelijkmaker voerde de thuisclub de druk op de Rohda-defensie op. Veel gevaar leverde dat niet op. De winnende treffer viel aan de andere kant. Uit een corner adresseerde Stephan Wahl de bal op het hoofd van Snijder. De goaltjesdief knikte met zijn tweede van de middag de winnende treffer binnen, 1-2. ,,Daarna hebben we geknokt voor elke meter,’’ zag Van Es tot zijn tevredenheid.

► Roy Snijder (9) kopt de 1-2 binnen. (Foto: Kees van der Wilk)