NLdoet, weer groot succes in Bodegraven-Reeuwijk

11-03-2017 Bodegraven-Reeuwijk Vrijdag en zaterdag stonden in onze gemeente ruim 200 vrijwilligers klaar om mee te helpen met een klus bij hun vereniging of instelling. Samen met duizenden organisaties in het land, organiseerde Het Oranjefonds weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige

inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. In de 2016 editie waren 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.200 klussen, een recordaantal. Veel vrijwilligers uit de kern Bodegraven namen zaterdagmorgen - voor zij aan de slag gingen - deel aan een ontbijt in Het huis van Alles in de Droomfabriek. RTV Bodegraven ging op pad in Bodegraven, Reeuwijk, Driebruggen en Waarder om een impressie van de activiteiten vast te leggen.

Bij speeltuinvereniging Speelvreugd werd 4 m3 groen weggehaald. De gemeente gaat na de Pinksteren de hele speeltuin renoveren.

 

Bij de Fuut hadden 40 vrijwilligers ingeschreven maar uiteindelijk kwamen er nog veel meer mensen een handje helpen. De vrijwilligers die voortvarend aan de slag gingen in De Fuut kregen met een tegenvaller te maken. Het riool bleek verstopt en daardoor werd de inhoud van het riool door de afvoerbuizen van het zwembad geperst. Van den Heuvel kwam te hulp met een graafmachine. Vorig jaar was geconstateerd dat het bad lekte en het lek moest worden opgespoord en gedicht.