Kunstcafé: Nigun - Klezmer- en wereldmuziek

19 Mrt 2017 - 15:00

Bodegraven - De groep Nigun speelt een geheel nieuw programma met Klezmer- en wereldmuziek in het Evertshuis. Kenmerkend voor Klezmer of Joodse bruiloftmuziek zijn de vrolijke en warme klanken die elke voorstelling extra feestelijk maken.

 

Nigun (Hebreeuws voor ‘melodie’) werd in 2009 samengesteld naar aanleiding van ‘Nadien’, een aangrijpende voorstelling over de Alphense Jodenvervolging waarbij de groep de muziek verzorgde. Na meer dan twintig voorstellingen besloot de groep door te gaan. Sindsdien is Nigun uitgegroeid tot een volwassen band die steeds weet te verrassen. Met de vrolijke en uitbundige klanken die Klezmermuziek kenmerken, treedt de band regelmatig op. Klezmermuziek is Joodse bruiloftmuziek die oorspronkelijk uit Oost-Europa kwam. De nieuwe voorstelling van Nigun biedt het beste van wat Klezmermuziek te bieden heeft.

Op zondagmiddag 19 maart. Aanvang: 15.00 uur. Evertshuis. Entree: € 9,00 (drankje inbegrepen). Tickets via www.evertshuis.nl of aan de theaterkassa van het Evertshuis 0172 – 618