Familiemusical “De Kleine Prinses”

18 Mrt 2017 - 19:30

Bodegraven - Het Jeugdmusicalkoor Applaus uit Vlaardingen presenteert de familiemusical “De Kleine Prinses” in het Everthuis. Deze hartverwarmende musical met meeslepende muziek van Auke Pol is een heerlijke familievoorstelling.

Het verhaal gaat over de jonge Sara Crew die samen met haar vader een fijne tijd heeft in het sprookjesachtige India. Onder invloed van talloze exotische verhalen en legendes droomt ze vaak van een magische wereld waarin alles mogelijk is, bevolkt door beeldschone prinsen en elegante prinsessen. Dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en moet zij noodgedwongen naar Londen, een chique kostschool met een strenge directrice Miss Minchin. Ver van haar vader, die moet dienen in de oorlog, beleeft zij allerlei avonturen. Dan is er slecht nieuws en stort haar wereld in. Het luxe leven moet worden verruild voor dagen van hard werken als bediende op de kostschool. Toch doorstaat ze alle tegenslagen en sluit zij vriendschappen voor het leven.

Jeugdmusicalkoor Applaus is een enthousiaste groep kinderen en jongvolwassenen die een enorme passie hebben voor zingen en het theatervak. Het koor heeft 21 jaar bestaan onder de naam Jeugdmusicalkoor OpMaat en is sinds oktober 2013 een zelfstandige stichting geworden onder de naam Jeugdmusicalkoor Applaus. Het koor bestaat uit circa 40 jongens en meisjes tussen 8 en 19 jaar. Veel leerlingen hebben in de loop de jaren hun weg gevonden in de nationale en internationale musicalwereld. Zij speelden onder andere in Mary Poppins, Elisabeth, Les Misérables, Grease en Sound of Music. Ook nu weer barst de groep van het talent. Het koor staat vanaf het begin onder leiding van Anja Brands.

Op zaterdag 18 maart. Aanvang: 19.30 uur. Evertshuis. Tickets à € 10 zijn te koop via de website www.evertshuis.nl of aan de theaterkassa van het Evertshuis.