Minister Jeanine Hennis opgewacht door bezorgde militairen (met video)

08-03-2017 Bodegraven - De minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschaert was woensdagavond op uitnodiging van de VVD in Het Evertshuis. Een deel van haar jeugd bracht zij door in Bodegraven en het was dus een perfecte gelegenheid voor herkenning. Natuurlijk schoten oude bekenden van vroeger haar aan, zoals Marten Joustra, haar toenmalige hockeycoach. Even herinneringen ophalen.
 

Voordat zij aan het doel van de bijeenkomst toekwam, het beantwoorden van vragen die iedereen mocht stellen, werd zij buiten opgewacht door een delegatie van militairen. Door middel van billboards toonden zij hun ongenoegen over het uitblijven van een cao, besparingen op materieel en over de onvoldoende opleiding en training. Grote zorgen hebben de militairen over het AOW-gat. Sommige militairen gaan al met 58 jaar met pensioen maar krijgen pas AOW en pensioen als ze 67 jaar zijn.

Tijdens het vragenuurtje kwamen items hierover ook voor het voetlicht. "Binnenkort gaan we hierover weer om de tafel zitten", beloofde de minister. Ook de vraag over de dienstplicht werd te berde gebracht. Ze is daar geen voorstander van omdat ze de voorkeur geeft aan een leger met gemotiveerde beroepsmilitairen. Vragen over onderwijs met salarissen aanpassen, vrouwenemancipatie met bv. een vrouwelijke minister president  waar mevrouw Hennis natuurlijk geen invloed op heeft, passeerden de revue.

Op een vlotte manier en met goede kennis van zaken wist ze de aandacht van ruim 80 aanwezigen ruim een uur vast te houden.

Het vragenuurtje

Even in gesprek met haar vroegere hockeycoach