ESTO weerstaat koploper ONA: 0-0

06-03-2017 Bodegraven – Een wedstrijd zonder doelpunten hoeft per definitie niet saai te zijn. Dit was ook het geval bij ESTO-ONA. Harde wind en regen beïnvloedden wel het spelbeeld, maar de spanning vergoedde veel. Qua kansen hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. ESTO-keeper Joey Anker verrichtte goed keeperswerk en dat mocht ook gezegd worden over zijn collega bij ONA. Terwijl ONA in de 1e helft de meer dominante ploeg was,

drong ESTO in het 2e bedrijf  een paar goede kansen af. Zo bracht Arno Zijm in de 50e minuut na een uitstekende actie op rechts de bal voor. Door de paniekonderschepping van de laatste man van ONA drukte deze de bal bijna in eigen doel. In de 65e minuut mocht ONA opnieuw van geluk spreken dat een kopbal van Jordy Romijn maar net naast ging.

Nog geen twee minuten later speelde Zijm zich pingelend vrij in het centrum voor het doel van ONA. Zijn schot vloog richting de rechterbovenhoek en een onwaarschijnlijke redding van de ONA-keeper voorkwam een doelpunt. De wedstrijd kantelde daarna wel weer richting het ESTO-doel. Fabuleus keeperswerk van Joey Anker voorkwam een achterstand.

In de 88 minuut kon ONA nog even de handjes dichtknijpen omdat het vizier bij Lars Verheul niet op scherp stond bij een vrije schietkans op slechts 16 meter van het doel. Per saldo mocht ESTO eigenlijk de overwinning claimen op basis van de tweede helft.
 

► ESTO neemt een hoekschop tegen ONA. Kansen waren er wel, maar doelpunten bleven uit.