RVC ’33 doet goede zaken

06-03-2017 Reeuwijk-Dorp – RVC ’33 deed afgelopen zondag goede zaken. De Reeuwijkers versloegen op eigen veld Foreholte met 1-0 en verstevigden daarmee de 2e plaats in de 2e Klasse C. Onder erbarmelijke weersomstandigheden (harde wind en regen) hield RVC ’33 tegen Foreholte zijn ongeslagen status fier overeind. Foreholte verslikte zich in een onverzettelijk RVC ’33, dat door invaller Zanzibar Booy (foto) in de 1e helft al aan de leiding kwam: 1-0.

De 20-jarige Booy verving achterin bij RVC ’33 de geschorste Bjorn Verbeij met verve. In de 2e helft probeerde Foreholte met alles wat het had langszij te komen. Maar RVC ’33 liet zien hoe je het als collectief de tegenstander bijzonder moeilijk kan maken. De Reeuwijkers beten zich vast in Foreholte, dat zich voortdurend vast liep in de RVC-verdediging of het stuitte op een weer voortreffelijk keepende Frank van Leeuwen.

De nieuwe RVC-trainer Dennis Olman, aanwezig bij de wedstrijd, zal met genoegen hebben waargenoegen hoe zijn toekomstige ploeg de mouwen weet op te stropen. Daar Den Hoorn opnieuw punten verspeelde, is RVC ’33 de koploper nu op twee punten genaderd.
 

• Bericht: André van Egdom

► Wouter Sluijs (blauw shirt) omringd door tegenstanders. RVC '33 won de topper tegen Foreholte met 1-0. (Foto: Letty Blanken)