Actie ‘Borft op slot’: inbreken in Bodegraven loont niet

28-02-2017 Bodegraven - Afgelopen weekend was het erg druk met politie in Bodegraven. De politie had op twee strategische plekken controleposten ingesteld. Vijf motoragenten en een surveillancewagen reden door de wijken. Daarnaast hebben inwoners wellicht opgemerkt dat de Bodegraafse Beveiligingsdienst (BBD) extra veiligheidsrondes maakte en dat het Wijkteam-Zuid en de gemeente actief waren. Samen zetten ze Bodegraven op slot.

Doel: geen inbreker erin of eruit zonder gezien en gepakt te worden. En dat is gelukt, want op zaterdagavond zijn er geen inbraken gepleegd in Bodegraven. Ook in de andere dorpen waren er geen inbraken.

Resultaten Borft op Slot
De actie van het afgelopen weekend heeft laten zien dat inbreken in Bodegraven niet loont. Het was een succesvolle actie met een prachtige opbrengst: er is geen één inbraak gepleegd. Het resultaat verder was dat 133 automobilisten gecontroleerd zijnwaardoor vier personen zonder rijbewijs zijn aangetroffen, een keer afstand is gedaan van vuurwerk en een keer van drugs. Verder is er elf keer een bekeuring gegeven voor slechte (rem)verlichting en twee maal was de verzekering niet in orde. Verder was er vier keer teveel gedronken door de bestuurder; werd een keer geen gordel gedragen en was in een auto de achterbank overbevolkt.

Donkere Dagen Offensief

De actie Borft op Slot maakte onderdeel uit van het Donkere Dagen Offensief. Dit is een periode waarin politie, gemeente en de dorpsoverleggen/ wijkteams samen extra maatregelen treffen om het aantal auto- en woninginbraken terug te dringen. Door er vanuit verschillende invalshoeken aandacht aan te schenken  willen de organisaties gezamenlijk de inbrekers weren. Acties die al zijn uitgevoerd zijn het houden van extra politiesurveillance; het aanmoedigen om 112 te bellen bij verdachte situaties; surveillance door de BBD; inbrekersacties; flyeracties en het instellen van een vakantieservice.

Soep
Tijdens de koude nacht werden de politiemensen verwarmd door een heerlijke warme groentesoep, gemaakt en uitgedeeld door het Wijkteam-Zuid.