Indrukwekkende inleiding PAAZ druk bezocht

Bodegraven - De theatervoorstelling PAAZ is afgelopen vrijdag uitgevoerd door Yora Rienstra en gebaseerd is op het gelijknamige boek van Myrthe van der Meer. In eerste instantie waren er 40 stoelen klaargezet maar dat bleken er al snel veel te weinig. Er werden stoelen aangesleept zodat toch alle 70 bezoekers een zitplaats hadden.

Het was een bijzondere, indrukwekkende en soms ook emotionele ervaring, zowel voor de inleider als voor de toehoorders. Gezien de vele vragen en de gesprekken achteraf is stigmatisering van psychisch kwetsbare mensen ook iets wat in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk actueel is.

Voorafgaand aan de voorstelling heeft dorpsgenoot Ronald van Assen een inleiding verzorgd. Ronald is ervaringsdeskundige wat psychische kwetsbaarheden betreft. Hij schrijft hier boeken over en geeft als ambassadeur van de organisatie Samen Sterk zonder Stigma lezingen over dit onderwerp. Met zijn boeken en lezingen probeert hij, door zelf open te zijn over zijn eigen kwetsbaarheden, de vooroordelen die er nog steeds volop zijn weg te nemen.

Tijdens de inleiding is Ronald dieper ingegaan op zijn eigen ervaringen binnen de GGZ, hoe de theatervoorstelling van PAAZ tot stand is gekomen en wat hij zelf in de voorstelling herkent.