Periodetitel lonkt voor Rohda ’76

27-02-2017 Bodegraven – Rohda ’76 heeft de tweede periodetitel voor het grijpen. Als de blauwhemden komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen SPV ’81 in winst omzetten, verzekeren zij zich aan het einde van het seizoen van promotiewedstrijden voor een plek in de derde klas. Voorbije zaterdag stuurden de mannen van Boris van Es Alphia met lege handen naar huis: 2-1. Gemakkelijk ging dat overigens niet. De Bodegraafse oefenmeester miste om uiteenlopende

redenen nogal wat basisspelers. Noodgedwongen liet Van Es twee 16-jarigen hun competitiedebuut maken in de Rohda-hoofdmacht: Victor Blok en Wessel Sterk. ,,De jongens hebben het goed gedaan,’’ complimenteerde Van Es de jeugdige debutanten. In de kwalitatief niet hoogstaande wedstrijd opende Marius Reijsbergen de score voor de thuisclub: 1-0. Na de rust verdubbelde spits Chris Nap de marge: 2-0. Daarna kreeg Rohda ’76 nog enkele kansen om verder weg te lopen. Daar kwam het niet van. In de slotminuten moest doelman Jeroen Kok zelfs nog een tegentreffer incasseren. Dat betekende tevens de eindstand: 2-1.
Komende zaterdag 4 maart kan Rohda’76 dus de tweede periodetitel in de wacht slepen. Alleen winst volstaat tegen SPV’81. De wedstrijd op sportpark De Broekvelden begint om 14.30 uur.

► Chris Nap aan de bal voor Rohda '76. Hij scoorde de 2-0. (Foto: Kees v.d. Wilk)