Tweede Kamerlid Eppo Bruins op bezoek bij De Regenboog

26-02-2017 Reeuwijk-Brug - “Welke opleiding heb je nodig om in de Tweede Kamer te komen?”, “Is het wel gezellig in de Tweede Kamer?”, “Is Geert Wilders een aardige man?” Zomaar een aantal vragen die de leerlingen van groep 8 van de Reeuwijkse basisschool De Regenboog afvuurden op Tweede Kamerlid Eppo Bruins, woordvoerder onderwijs, innovatie en

wetenschap voor de Christen Unie.

Met de verkiezingen in aantocht kwam Dhr. Bruins naar De Regenboog om met de leerlingen in gesprek te gaan over het belang van vrijheid van onderwijs. Ook de werking van een democratie kwam aan de orde. De kinderen dachten namelijk dat koning Willem Alexander of premier Rutte de baas is van Nederland, waarop de politicus aangaf dat eigenlijk iedereen mee beslist door te gaan stemmen.

De kinderen kregen ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen. Daarbij ging het gesprek veel over het werk in de Tweede Kamer. Vragen over de natuur kwamen voorbij en uiteraard werd er over het onderwijs gesproken. Maar ook waren de leerlingen benieuwd of Geert Wilders nu een pruik draagt of niet. Als één van de mooiste momenten uit zijn politieke carrière noemde Eppo Bruins dat hij op Prinsjesdag met de koning en koningin de Ridderzaal betrad voor de troonrede.

De leerlingen van De Regenboog hebben een indruk gekregen van het werk in de Tweede Kamer, over de werking van een democratie en de waarde van vrijheid van onderwijs. Aan het einde van de bijeenkomst kreeg de groep een certificaat overhandigd met de tekst: De Regenboog, deze school is bijzonder!