NS heeft aangepaste dienstregeling door storm

22-02-2017 Bodegraven - Treinreizigers kunnen morgen beter de NS-Reisplanner raadplegen voordat ze op reis gaan. Er rijden donderdag 23 februari minder intercity’s en sprinters in de gehele regio. De NS past de dienstregeling aan vanwege de verwachte stormen. Tussen Leiden en Alphen rijden er minder sprinters van 07.00 tot 09.00 uur en van 16.00 tot 18.30 uur.
 

Ook op het traject tussen Rotterdam en Gouda Goverwelle rijden er minder sprinters tijdens de spitsuren. De intercity’s en sprinters richting Den Haag en Rotterdam rijden  om het half uur in plaats van elk kwartier. Naar verwachting duurt dat de hele dag. Door de storm kunnen bomen en takken op het spoor waaien. Ook kan er schade ontstaan aan bovenleidingen of de rails.

Op zaterdag 25 en zondag 26 februari rijden er geen treinen van Alphen aan den Rijn naar Utrecht. ProRail werkt dat weekend aan het spoor tussen Bodegraven en Woerden. Vanuit Alphen rijden er wel treinen naar Bodegraven en Leiden. Tussen Woerden en Utrecht rijden ook treinen.

Reizigers kunnen gebruik maken van de bussen tussen Bodegraven en Woerden of vanaf Alphen via Gouda omreizen naar Woerden. De NS meldt dat reizigers rekening moeten houden met een kwartier tot half uur extra reistijd.