Ouder Kind Educatie in Goede Herder School

21-02-2017 Bodegraven - Bureau Bousa is een pilot gestart met een een OKÉ-klas (ouder-kind-educatie) in de Goede Herder School in Bodegraven. Al vanaf 2014 heeft Bureau Bousa op twee middagen in de Pax Christischool een klas om leerlingen uit groep 6, 7 en 8 te helpen met schoolse en sociale vaardigheden: de OKÉ-klas.

Er zijn steeds meer kinderen die door hun ouders niet ondersteund kunnen worden omdat ze bijvoorbeeld de taal niet machtig zijn. Omdat de bestaande klassen vol zitten is Bureau Bousa in de Goede Herderschool een nieuwe OKÉ-klas gestart. Afgelopen donderdag werd die geopend met een klein feestje.

De OKÉ-klas kan nog vrijwillige begeleiders gebruiken. Ook bedrijven die de ondersteuning van een kind willen sponsoren zijn van harte welkom om de mogelijkheden te bespreken. Via www.bousa.nl kunnen belangstellenden een mail sturen.

Projectleider Touria Drif: “Ik vond het jammer dat ik gemotiveerde kinderen op een wachtlijst moest zetten. We willen zoveel mogelijk kinderen die dat nodig hebben helpen. Daarom ben ik heel blij dat de Goede Herdersschool ons met open armen heeft ontvangen. Dankzij een bijdrage van de gemeente kan onze coördinator Mireille nu ook op donderdag een klas met leerlingen en vrijwillige begeleiders coördineren.”  De nieuwe klas is een pilot die duurt tot aan de zomervakantie.