BZ&PC H1 maakt competitie weer spannend

20-02-2017 IJmuiden – De BZ&PC-heren hebben de competitie in de 2e klasse A weer spannend gemaakt. In IJmuiden versloegen de Bodegravers VZV met 5-6 en hebben zo de achterstand op de koploper tot 2 punten verkleind. Zonder Pascal Lina (schorsing) en de zieke Tristan van Dam kwam BZ&PC toch goed voor de dag. BZ&PC wist het hechte collectief van VZV te ontregelen. Na de 1-1 in het 1e kwart met een doelpunt van Luke Rijnbeek nam BZ&PC in het 2e kwart

een 2-4 voorsprong. Ook in het 3e kwart hield BZ&PC de thuisploeg op afstand: 3-6. Deels door een sterk spelende René Peek en de weer goekkeepende Robin Nieuwhof. In het laatste kwart moest een minder aanvallend draaiend BZ&PC nog alle zeilen bijzetten. Vooral toen VZV weer dichterbij kroop (4-6) en topschutter Joey Schellingerhout z’n 3e persoonlijke fout incasseerde. In de zenuwslopende slotfase kwam de koploper toch niet verder dan 5-6.
• Het damesteam van BZ&PC, inmiddels al gepromoveerd, had geen moeite met Polar Bears 3: 4-10. Het kampioenschap in 2B komt steeds dichterbij.