Autocross op Koningsdag gaat in Bodegraven niet door

19-02-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Volgens de wedstrijdkalender op de website van autocross vereniging Rang-Pang zal de autocross tijdens Koningsdag in Alphen aan de Rijn worden gehouden in plaats van in Bodegraven. De eigenaar van het weiland aan de Burgemeester Kremerweg naast het Veldzichtpad heeft geen toestemming gegeven voor de wedstrijd op zijn weiland.
 

Vorig jaar ging de wedstrijd ook niet door wegens slecht weer. Op 7 mei 2015 heeft de fractie van GroenLinks schriftelijke vragen gesteld ex artikel 37 over geluidsoverlast door het evenement Autocross Rang Pang. Uit een vooronderzoek dat door de gemeente is uitgevoerd zijn geen zwaarwegende argumenten tegen de autocross tijdens Koningsdag naar voren gekomen en is een vergunning verstrekt.

Autocrossvereniging Rang Pang liet in april 2016 een natuuronderzoek uitvoeren om te onderzoeken welke vogelsoorten zich in het gebied van het autocrossterrein aan de Burgemeester Kremerweg nestelen. Ook dat onderzoek leverde geen reden op om de wedstrijd te annuleren.

Lees ook:Rang-Pang laat natuuronderzoek uitvoeren

Lees ook:Traditionele Koningsdag-autocross in Bodegraven afgelast