Lokaal in de kamer wil in Bodegraven-Reeuwijk ook actief worden

17-02-2017 Bodegraven-Reeuwijk - De landelijke partij Lokaal in de kamer wil ook actief worden in Bodegraven-Reeuwijk. Volgens lijsttrekker Jan Heijman zijn er al contacten gelegd met mensen uit Bodegraven-Reeuwijk die de oprichting van een lokale partij gaan coördineren. Er is nog geen contact gelegd met de lokale partij Burgerbelangen.

Via samenwerking met lokale partijen in Bodegraven-Reeuwijk, denkt Lokaal in de Kamer de komende jaren beter te kunnen inspelen op de politieke wensen en ideeën van inwoners in de gemeente. Het lokale geluid zal vervolgens hen worden vertaald naar de regionale of provinciale afdelingen van de partij en ook in Den Haag terechtkomen.

Remco Tijssen, lijsttrekker van Burgerbelangen, gelooft niet in een landelijke en lokale partij. "Ik denk dat juist de onafhankelijkheid van landelijke partijen de kracht is van een lokale partij en dus ook burgerbelangen." Hij vindt dat elke partij die zich opricht en voldoende draagvlak heeft om op de kieslijst te komen bestaansrecht heeft.