Aantal vacatures in Midden-Holland neemt toe

17-02-2017 Midden-Holland - Volgens het UWV is het aantal nieuwe vacatures in de regio Midden-Holland toegenomen. In 2016 ontstonden tot en met het derde kwartaal bijna 1.300 vacatures meer dan in dezelfde periode vorig jaar (+27%). Het aantal steeg van 4.800 tot 6.100. De toename ontstond vooral in de sectoren zorg & welzijn, bedrijfseconomische & administratieve en technische beroepen. Deze beroepsgroepen waren samen goed voor zo’n 750 extra vacatures.

In de regio Midden-Holland kunnen werkgevers bijvoorbeeld moeilijk hun vacatures vervullen voor: loodgieters, verzorgenden IG, vrachtwagenchauffeurs, restaurantkoks en hoveniers.

Het aantal nieuwe vacatures in de regio Midden-Holland komt naar verwachting in 2016 met 8.000 nieuwe vacatures ruim boven het aantal van 2015 uit. De verwachting is dat de vacaturegroei in de nabije toekomst zal afvlakken. Volgens de landelijke  arbeidsmarktprognose 2017 van UWV zal dit jaar het aantal vacatures met 4% toenemen Ruim de helft van de vacaturegroei komt voor rekening van detailhandel, horeca, zakelijke diensten en zorg & welzijn.

Bron foto: MOB-loodgieters.nl