30-jarig jubileum Long Way Blues

16-02-2017 Bodegraven - Ruim 30 jaar geleden werd de bekende band Long Way Blues opgericht door Willem van Houten. Ondanks zijn leeftijd is de band nog  springlevend. Dat geldt ook voor de oprichter, die als frontman de band aanvoert. De bezetting is in de loop der jaren wel wat veranderd, maar bestaat nog steeds uit 5 leden.


Naast de frontman met zang en gitaar, bevat de band een basgitarist, een toetsenist een mondharmonicaspeler en een drummer.

Lange weg
De naam Long Way Blues verwijst naar de lange weg, die de band 30 jaar geleden voor zich had. Met vallen en opstaan zijn ze gekomen op het huidige niveau. De band speelt de laatste tijd voornamelijk bestaande nummers, maar handhaaft een eigen sound. Daarnaast bevat het repertoire werk van Willem zelf. Ze zijn ruim 20 keer per jaar op verschillende locaties, voornamelijk in de regio, te beluisteren.

Autodidact
Willem van Houten is al op jonge leeftijd met musiceren begonnen.  Hij heeft muzieklessen gehad, maar is vooral autodidact. Naast blues is hij ook een groot liefhebber van Nederlandstalige liedjes, zoals van Robert Long en Boudewijn de Groot. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want ook voor dit genre schrijft hij teksten en muziek, meestal met een mild maatschappijkritische ondertoon.

Boreft live

Zoals elke artiest heeft Willem ook  een droom, die hij in het te beluisteren interview onthult.  De komende tijd laat Long Way Blues weer regelmatig van zich horen. Het eerste optreden in Bodegraven is op 19 mei a.s. in het kader van Boreftlive.

Radio interview
In Carrousel is een radiointerview te horen met Willem van Houten: Op zondag 19 februari om 20.00 uur, maandag om 21.00 uur en woensdag om 19.00 uur.