Gijspiet van Os neemt na 11 jaar afscheid van de raad

16-02-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Tijdens de raadsvergadering van woensdag 15 februari heeft Gijspiet van Os aangekondigd dat hij om gezondheidsredenen zijn raadslidmaatschap moet opzeggen. Gijspiet is in 2006 gestart als raadslid in de voormalige gemeente Reeuwijk en heeft 11 jaar namens het CDA in de gemeenteraad gezeten. Toen hij zijn vertrek aankondigde was aan zijn stem te horen dat het besluit hem zwaar viel.
 

Afgelopen zomer kreeg hij een splinter in zijn oog tijdens het grasmaaien. Tijdens een routineonderzoek in het ziekenhuis kwamen nog meer gezondheidsproblemen aan het licht, waardoor hij het nu rustiger aan moet doen.
 
De fractie van het CDA heeft begrip voor deze vervelende maar dappere beslissing van Gijspiet, en geeft in een eerste reactie aan hem ontzettend te zullen gaan missen. Met zijn nuchtere kijk, vrolijkheid en open houding was de inbreng en aanwezigheid van Gijspiet in fractie en gemeenteraad van grote waarde. Het is nog niet bekend wie de opvolger van Gijspiet van Os zal worden in de gemeenteraad.
 
Gijspiet neemt formeel afscheid van de gemeenteraad op woensdag 29 maart a.s., dan zal ook zijn opvolger geïnstalleerd worden.