Inbraakmelding leidt tot vondst nepwapen

11-01-2017 Reeuwijk - Een melding van een woninginbraak in Reeuwijk kreeg dinsdagavond een verrassende wending, schrijft Politie Gouda op hun Facebookpagina. Een inwoner van Reeuwijk belde de politie met het bericht dat er werd ingebroken in een woning. De melder had zicht op de woning waar ingebroken werd en kon een prima beschrijving van de handelingen van de inbreker geven.

De politie was snel ter plaatse en heeft in korte tijd de Reeuwijkse woning omsingeld, zodat de op heterdaad betrapte inbreker niet kon ontsnappen. Toen de politie aanbelde bij de betreffende woning, werd er door een verbaasde bewoner opengedaan. Al vrij snel bleek het niet om een inbreker te gaan die door de getuige gezien was. De zoon des huizes was zijn huissleutels vergeten en had een alternatieve route naar binnen genomen.

Tijdens het afhandelen van de melding met zoonlief, zagen de agenten een wapen liggen in de woning. De jongen zei dat het zijn nepwapen was. Aangezien echte wapens en nepwapens allebei verboden zijn, werd de jongen direct aangehouden. Bij controle op het bureau bleek het inderdaad om een verboden imitatiewapen te gaan. De jongen heeft van het Openbaar Ministerie een boete gekregen.

Foto: Politie Gouda