Trainingsweekend en toernooiwinst voor dames BZ&PC

10-01-2017 Lelystad - De Bodegraafse waterpolodames zijn 2017 prima gestart. Rondom de feestdagen was de trotse winterkampioen vrij. Even geen warme zwembaden en chloorluchten. Onder de kerstboom kon er ontspannen teruggekeken worden op een foutloze eerste seizoenshelft. Na deze welkome break, werd afgelopen weekend het bad weer ingedoken om de eerste zwemmeters af te leggen. Op de rand van de Noordoostpolder had de ploeg

haar tenten opgeslagen voor een intensief trainingsweekend. Vrijdag speelden de dames een oefenwedstrijd en de hele zaterdag deed BZ in Lelystad mee aan een sterk bezet toernooi. BZ&PC liet een goede indruk achter. Alle wedstrijden, waaronder die tegen een eersteklasser, werden overtuigend gewonnen. De eerste prijs van 2017 is feit.“Leuk, die toernooiwinst,” zegt coach Ton Kloosterman, “Heel leuk zelfs, maar het gaat er hier natuurlijk vooral om dat we een sterke basis leggen voor de rest van het seizoen. Dit trainingsweekend waarin we trainen, veel wedstrijden spelen en we met de ploeg leuke dingen doen, moet daar voor zorgen.”

• A.s. zaterdag vervolgt de competitie. In het eigen zwembad De Kuil is Het Y te gast. Om 19.45 uur klinkt het eerste fluitsignaal.
 

► BZ&PC winnaar van het sterk bezette Winter Waterpolo Toernooi in Lelystad (Foto: PR BZ&PC)