Judoka’s Sportschool Goederaad judoën in België

10-01-2017 Bodegraven - Traditiegetrouw zijn de judoka’s van Sportschool Goederaad in het eerste weekend van januari afgereisd naar Belgie voor het Toernooi van de Donderslag. Op zaterdag 7 en zondag 8 januari namen de judoka’s deel aan dit toernooi. Op zaterdag kwamen de judoka’s tot 15 jaar en ouder uit. In de eerste groep werden Indy Spits en Caitlin Binnendijk tweede. In de tweede groep kwam Enzo Hermsen uit. Hij won één wedstrijd. In de derde groep

kwamen de meeste judoka’s uit. Suzanne Baaij werd na een partij uitgeschakeld. Rinda Labordus won haar eerste partij en verloor de tweede Vervolgens kon zij zich via een herkansing terugvechten in de wedstrijd. Ze verloor de strijd om brons. Thomas van Dijk werd uitgeschakeld in zijn eerste partij. Zhen van Mechelen won zijn eerste partij, maar verloor de tweede. Via een herkansingswedstrijd kon hij zich nog plaatsen voor een derde plek, maar hij gaf deze op in verband met een schouderblessure. Dion Spits werd in zijn eerste wedstrijd uitgeschakeld. Melvin Knot won zijn eerste en tweede partij. Hij verloor zijn derde partij en in de herkansing om de derde plaats won hij en eindigde dus als derde.

Zondag kwamen de kleinsten tot 13 jaar uit. In de eerste groep eindigden Storm van Dijk en Djedi Epping op de eerste plaats. In de tweede groep eindigde Lars Leuverink op een tweede plaats.

• Volgende week nemen de judoka’s deel aan het zware Espoirtoernooi in Eindhoven. Op 21 januari organiseert Sportschool Goederaad het eigen judotoernooi in sporthal De Sporthoeve. Tijdens dit evenement worden 700 judoka’s uit het hele land op de mat verwacht tussen 9:00 en 17:00 uur. De tribune is open tijdens de wedstrijden.
 

► Melvin Knot 3e in België.