100.000ste passagier bij vervoer van-Deur-tot-Deur

09-01-2017 Bodegraven - Stichting Vervoer van-Deur-tot-Deur Bodegraven ontving afgelopen maandag de 100.000 ste passagier. Maandagmiddag stapte mw Hoogenboom om 14.00 uur nietsvermoedend in de zo bekende gele bus. Zij is al lang lid en maakt heel regelmatig gebruik van de gele bus voor ritjes naar haar zus die ook in Bodegraven woont of om boodschappen te doen of om naar de kapper te gaan.

 

De voorzitter van de Stichting Vervoer van-Deur-tot-Deur Bodegraven, Mevrouw Francis Zwetsloot bood Mevrouw Hoogenboom een bloemetje aan.

Vorig jaar recordjaar
Het aantal leden is over de afgelopen 11 jaar erg sterk gegroeid, op dit moment zijn dat er meer dan 200. De leden betalen een vast bedrag van 5 € per maand voor alle vervoer binnen Bodegraven van maandagochtend tot vrijdagnamiddag. Dit bedrag is overigens nog steeds hetzelfde als 11 jaar geleden. Vorig jaar was een recordjaar, toen zijn er meer dan 11.000 passagiers vervoerd.Er zit duidelijk een stijging in het aantal leden en in het aantal ritten per lid per week.

Korte ritten in het dorp
De stichting is 11 jaar geleden opgericht met als doel om ouderen in Bodegraven uit hun isolement te halen. Er worden korte ritten aangeboden voor korte afstanden binnen het dorp waarvoor men geen taxi laat komen. De bestemmingen voor de ritten zijn heel divers maar de meeste ritten gaan naar Rijngaarde,supermarkten, de markt, fysiotherapie, kappers,huisartsen, bridgeclubs, zangverenigingen of naar familieleden en vrienden.

Nog ruimte voor reclamestickers

De stichting werkt uitsluitend met vrijwilligers (op dit moment zijn dat er 43) die een rol  hebben om als chauffeur, begeleider, meldpuntmedewerker of bestuurslid. Daarnaast heeft de stichting een behoorlijk aantal lokale ondernemers als sponsor, zij betalen voor reclame-stickers op de bus en er is nog ruimte vrij op deze rijdende reclamezuil.