Burgemeester: '2017 in teken van bescherming en zelfvoorziening' (video)

09-01-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Het liep maandagavond even anders bij de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente in Zalencentrum de Brug in Reeuwijk. Burgemeester Christiaan van der Kamp was ziek waardoor hij niet aanwezig kon zijn bij de receptie. Wethouder en locoburgemeester Martien Kromwijk mocht hem daarom vervangen. Van der Kamp had gelukkig al wel een speech voorbereid, die door locoburgemeester Kromwijk werd voorgedragen.

Kromwijk wenste de aanwezigen allereerst een "weergaloos goed 2017". Ook heette hij de nieuwe inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk welkom, die dit jaar speciaal waren uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie. Hij vervolgde met de speech die al grotendeels door burgemeester Van der Kamp was voorbereid: "Het jaar 2017 staat volgens de trendwatchers in het teken van twee woorden: bescherming en zelfvoorziening. Het hebben van zekerheden in het leven, en ervoor zorgen dat hetgene dat wij nodig hebben ook werkelijk bereikbaar is."

De burgemeester koestert de zorgzaamheid in de dorpen, dat de inwoners elkaar kennen en elkaar overeind houden. "Zelfvoorziening en bescherming hebben we eigenlijk al in onze kernen." Vervolgens noemde Kromwijk een hele lijst vrijwilligers en ondernemers op die de burgemeester als voorbeelden genoteerd had. "Ik kan niet iedereen noemen, maar ik wil niemand tekort doen. Iedereen die hier aanwezig is brengt op eigen wijze een bijdrage aan de lokale gemeenschap. Op die manier geven we samen inhoud aan bescherming en zelfvoorziening."

Na de speech wilde locoburgemeester Kromwijk samen met de aanwezigen het glas heffen, ware het niet dat hij geen glas binnen handbereik had. Het gaat echter om het gebaar, en dat werd goed begrepen door de aanwezigen.

Bron foto linksboven: Wethouder Dirk-Jan Knol via twitter