Burgernet breidt verder uit in regio Woerden

09-01-2017 Woerden - Burgernet wordt met ingang van vandaag uitgebreid met e-mailberichten in de gemeenten Woerden, Oudewater, Lopik, Montfoort, en IJsselstein. Burgernetmails attenderen de deelnemers op lokale veiligheidssituaties en die kunnen daar direct op reageren. Hiermee levert de burger een actieve bijdrage aan de veiligheid in de wijk. Deelnemers van Burgernet in de regio Woerden ontvingen voorheen al zoekacties op de telefoon via een spraak- of sms-bericht. 

Vanaf vandaag is hier e-mail aan toegevoegd. Burgernetmails worden nu verstuurd na een woninginbraak. Als er in de buurt is ingebroken, ontvangen Burgernetdeelnemers in de omgeving een e-mail met het verzoek om te reageren als zij iets gezien hebben of andere informatie hebben over de woninginbraak. In de toekomst kan Burgernetmail ook worden ingezet voor andere veiligheidszaken, die in de wijk spelen.

Er zijn landelijk al ruim 1,6 miljoen Burgernetdeelnemers. Burgernetmail wordt op dit moment stapsgewijs ingevoerd in het hele land. Met deze uitbreiding van Burgernet verwacht de politie meer informatie te ontvangen, waardoor ze bij voorbeeld meer inbraken oplossen of weten te voorkomen.