Omstreden strafworp nekt Vriendenschaar

08-01-2017 Bodegraven – Vriendenschaar incasseerde zaterdagavond z’n 3e nederlaag in de zaalcompetitie. De Bodegravers trokken in de streekderby tegen Korbis via een fel betwiste strafworp met 17-18 aan het kortste eind. Vriendenschaar had een moeizame avond tegen de Waddinxveners. In eerste instantie leek dat daar niet op uit te draaien. Vriendenschaar nam een 6-2 voorsprong en leek daarmee goed op weg. Maar daarna verloren de

Bodegravers het initiatief in de wedstrijd en kroop Korbis nog voor rust langszij: 8-8. Ook na rust bleef Vriendenschaar achter de feiten aan hollen. Echter Ron Koster, opnieuw van stal gehaald, hield Vriendenschaar in de wedstrijd. Waar anderen worstelden met de vorm en de scherpte op de korf, wist hij in de 2e helft wel een belangrijke productieve bijdrage te leveren. Bij 15-17 leek Korbis met nog 4 minuten te gaan een beslissende voorsprong te nemen. Ron Koster, vorig jaar nog gestopt, bracht met 16-17 Vriendenschaar opnieuw tot leven en toen Emma van Wensveen kort voor het ingaan van de laatste speelminuut zelfs de 17-17 binnen mikte, was er ineens weer wat te halen voor Vriendenschaar. In de laatste minuut ging Vriendenschaar alsnog onderuit door een discutabele strafworp, waardoor de wedstrijd voor Vriendenschaar nog in mineur eindigde.


• Coach Bert van Drongelen maakte onlangs bekend bezig te zijn aan zijn laatste seizoen. Van Drongelen hield Vriendenschaar 4 jaar onder zijn hoede en wist de Bodegravers in de veld- en zaalcompetitie tot nog toe te behouden voor de 2e klas.
 

• Bericht: André van Egdom

► Vriendenschaar in de aanval onder de korf van Korbis.