Code oranje: grote kans op gladheid in de regio

06-01-2017 Bodegraven-Reeuwijk - In de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdag overdag is er in de regio grote kans op gladheid door sneeuw en ijzel. Het KNMI heeft daarom voor zaterdagnacht en -ochtend code oranje afgegeven. De winterse neerslag begint vrijdagavond in het westen van het land als sneeuw. Deze sneeuw gaat na een aantal uur over in onderkoelde regen of motregen, met ijzel tot gevolg. Het neerslaggebied trekt langzaam richting het oosten.

Voor vrijdagavond van 22:00 uur tot 01:00 uur geldt in de provincie Zuid-Holland nog code geel vanwege de sneeuwval. Zaterdag van 01:00 uur tot 10:00 uur geldt code oranje. Er is gevaar voor gladheid, wat grote risico's voor weggebruikers met zich meebrengt. Het KNMI raadt daarom aan om het rijgedrag aan te passen. Ook moet er rekening gehouden worden met langere reistijden, ook in het openbaar vervoer.

Vrijdag 6 januari 22:00 - 01:00 uurZaterdag 7 januari 01:00 - 10:00 uur

 Bron kaarten: KNMI

Gladheidsbestrijding
Bij gladheid en dreigende gladheid wordt in Bodegraven-Reeuwijk gestrooid volgens het gladheidbestrijdingsplan. De hoofdwegen worden als eerste gestrooid. Daarna zijn de doorgaande wegen in de wijken, doorgaande fietsroutes en bijzondere locaties (zoals bruggen, verzorgingshuizen, winkelcentra, scholen enz.) aan de beurt. De strooiroutes in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zijn hier te bekijken.

Weerfoto's? Stuur ze in!
Heeft u mooie foto's geschoten van het winterweer in Bodegraven-Reeuwijk? Mail ze dan naar nieuws@rtvbodegraven.nl, dan plaatsen wij ze op de website en kabelkrant!