Lezing van Ronald Verkuijl in verzetsmuseum

26 Jan 2017 - 20:00

Gouda - Deze lezing, de Nederlandse bijdrage aan de VN-missie in Mali; Geen Kuifje in Afrika, vindt plaats op donderdag 26 januari 2017 om 20.00 uur in Verzetsmuseum Zuid-Holland aan de Turfmarkt 30 te Gouda.

De Nederlandse bijdrage aan MINUSMA is een bijzondere.

Het is meer dan tien jaar gelden dat Nederland een missie zo substantieel steunde als nu in Mali. De missie in Mali is ook de meest dodelijke missie van de VN op dit moment. Het mandaat is ook onbekend robuust en geeft de Nederlanders de ruimte om, voor het eerst in een VN-missie, inlichtingenoperaties uit te voeren. MINUSMA is uniek, maar ook een typische VN-missie.
Eind 2016 werd de Nederlandse bijdrage aan de missie in Mali voorwaardelijk voor een jaar verlengd. Het proces naar die verlenging wordt in deze lezing geanalyseerd en voorzien van conclusies die ruimte bieden voor discussie.
Ronald Verkuijl is bestuurskundige en als majoor bij de Koninklijke Landmacht verantwoordelijk voor het militaire deel van de planning van de Nederlandse bijdrage aan de missie in Mali. Naast zijn baan besteed hij veel tijd aan nevenactiviteiten, waarbij zijn functie als fractievoorzitter van de lokale VVD de meeste tijd vereist. Hij is benieuwd naar uw visie op de Nederlandse bijdrage en de aanwezigheid van de VN in Mali in het algemeen.

De inloop is vanaf 19.30 uur en de start is om 20.00 uur. Entree is € 2,50 en reserveren is verplicht. Dit kan via e-mail: info@verzetsmuseum-zh.nl of tijdens kantooruren via telefoonnummer 0182-520385.