Politie zoekt dader van woninginbraak Gravenstein

03-01-2017 Bodegraven - Met een oproep via Burgernet hoopt de politie de dader te vinden van een woninginbraak aan de Gravenstein. De inbraak vond plaats op maandag 2 januari 2017 tussen 14:30 uur en 14:38 uur. De inbreker kwam binnen door een raam of deur open te breken met een kleine koevoet of schroevendraaier. Hij werd op heterdaad betrapt door de bewoners, die thuiskwamen toen de man binnen was. De inbreker wist echter te ontkomen.

De politie heeft een duidelijk signalement van de dader. Het betreft een Marokkaanse jongen van rond de 23 jaar oud, met kort zwart haar plat op het hoofd alsof hij een petje op had gehad. Verder heeft hij een stoppelbaardje, een slank postuur en is hij ongeveer 1.85 meter lang. De dader was gekleed in een spijkerbroek, zwarte schoenen met witte zool en een donkere jas tot net over de kont. Het was een onverzorgd type.

Via de Burgernetoproep worden buurtbewoners die mogelijk iets gezien hebben wat te maken heeft met de inbraak, verzocht om contact op te nemen met de politie.