Al 40 jaar kerst op basisschool ‘t Vogelnest

28-12-2016 Bodegraven - De kerstviering op ‘t Vogelnest was dit jaar extra feestelijk. De school viert haar 40-jarig bestaan en daarom werd door de kinderen van groep 5 t/m 8 een kerstmusical opgevoerd. Na een sfeervol diner in de klassen maakten de kinderen zich klaar voor de lustrummusical. De kinderen uit groep 1 t/m 4 speelden niet mee op het podium, maar hadden wel de liedjes geleerd en zongen mee vanuit de zaal.

Traditioneel werd de kerstviering samen met de ouders en verzorgers buiten afgesloten door kerstliedjes te zingen bij de vuurkorven op het schoolplein. Vanzelfsprekend met warme chocomelk en Glühwein. Aan de feestelijkheden komen voorlopig nog geen einde, de vrijdag na de kerstvakantie worden de leerlingen getrakteerd op een Midwinterfeest en nog tot het einde van het jaar vinden er extra activiteiten plaats om het jubileum gezamenlijk te vieren.

Het verhaal ademde de kerstgedachte. Een familie kerstbomen werd in aanloop naar Kerst van elkaar gescheiden om bij verschillende mensen en organisaties opgetuigd te worden. Ze werden gekocht door stylisten, schaatsers, de burgemeester, gezellige dikkerds en een over de top rijke familie. Uiteindelijk bleef er één ielige den met een kale plek over die niemand wilde kopen.

Even leek het erop dat ze kerst niet met haar familie en ook niet opgetuigd bij een andere familie, maar alleen moest gaan vieren. Totdat de stroom uitviel. Toen kwamen alle mensen uit het dorp samen naar het plein waar de verkopers haar te koop hadden staan. Gezamenlijk besloten ze liever Kerst met iedereen te vieren, de anderen kerstbomen werden ook naar het plein gehaald en iedereen, jong, oud, dik dun, stijlvol of zwerver vierde kerst samen.