Applaus voor tweede editie kerstwandeling

23-12-2016 Bodegraven - Tom Kamerling, bewoner van De Parel in Bodegraven, opende met een klap op de gong de kerstwandeling die afgelopen vrijdagavond in Bodegraven werd gehouden. Het thema was: "Op zoek naar de schat". De schat lag lief te slapen in het Evertshuis terwijl het koor zachtjes kerstliedjes zong. Groepen van zo'n 100 mensen vertrokken vanaf het Raadhuisplein richting de 13 openluchtvoorstellingen die het verhaal over de geboorte van Jezus weergaven.

De voorstellingen waren goed uitgelicht en het geluid was versterkt zodat het voor iedereen goed te volgen was.De voorstelling met zang en dans uitgevoerd door leden van de Pinkstergemeente was opvallend goed, evenals de voorstelling over Herodes bij de Ichthuskerk en het schimmenspel op het Julianaplantsoen. De scene bij de reportagewagen in het rosarium was erg actueel, de rol van Jan Roos die in opstand kwam tegen de volkstelling werd overtuigend gespeeld.

Aangrijpend was de solovoorstelling van Ascha, die een vluchteling uit Syrië speelde.


De kerstwandeling eindigde in de Ontmoetingskerk waar het koor Promising Voices optrad. In het achter de kerk gelegen 't Centum was koffie en soep voor de deelnemers.

De video die gemaakt is door tv Bodegraven komt vanaf zondag op tv.