Vogelgriep aangetroffen bij dode vogels surfplas

23-12-2016 Bodegraven-Reeuwijk - In de week van 15 december kreeg de gemeente enkele meldingen dat er dode vogels lagen bij de Surfplas in Reeuwijk. Daarop heeft de gemeente onderzoek laten doen en maatregelen getroffen. Inmiddels is het onderzoek afgerond. Conclusie is dat de vogels het H5N8-virus hadden, beter bekend als de vogelgriep. Omdat het tot nu toe alleen om watervogels gaat neemt de gemeente geen extra maatregelen.

De maatregelen die al genomen waren blijven nog steeds van kracht. Op verschillende plaatsen zijn borden geplaatst om te waarschuwen voor mogelijke vogelgriep. Ook rijdt er een bedrijf dagelijks langs de oevers van de Surfplas om dode vogels weg te halen. Tot nu toe zijn in de afgelopen periode circa 200 dode vogels verwijderd; hoofdzakelijk smienten. Ook de komende dagen worden dode vogels nog steeds verwijderd.

Kinderboerderij gesloten
Naar aanleiding van de berichten over dode vogels bij de surfplas, heeft de Bodegraafse kinderboerderij De Oude Zustertuin vorige week al besloten om voor onbepaalde tijd de deuren te sluiten. De verzorging van de dieren kan gewoon door de vaste vrijwilligers van de kinderboerderij worden gedaan. Hierbij worden wel extra hygiëne maatregelen toegepast.

Lees ook: