CKV Reeuwijk pakt punt tegen KOAG

19-12-2016 Krimpen a/d IJssel - Op zaterdag 17 december speelde het 1e team van Reeuwijk uit tegen KOAG in Krimpen a/d IJssel. Voor aanvoerder Robin Benard een belangrijke wedstrijd, omdat in het verleden Reeuwijk een zware nederlaag heeft geleden tegen KOAG. Hij wilde dit graag rechtzetten en dus ging het team strijdvaardig de wedstrijd in. Daarnaast heeft Reeuwijk een aantal weken op rij de wedstrijden verloren, dus punten zijn hard nodig. Het team begon

in de standaard opstelling met één wijziging: Cirsten Kwakernaak verving de nog steeds geblesseerde Nicole de Hoogh. Reeuwijk begon sterk aan de wedstrijd en maakte goed gebruik van het inspringen van KOAG. Dit resulteerde in een strafworp benut door Robin Benard en een doelpunt van Jens Verdouw, waardoor Reeuwijk brutaal de voorsprong nam. KOAG wist echter terug te komen en ging gedurende de eerste helft steeds aan de leiding, maar Reeuwijk liet zich niet kennen en bleef goed bij. Dit zorgde voor een ruststand van 11-11. Het team besefte dat er vandaag wel degelijk punten konden worden gehaald en besloten er vol voor te gaan.
De tweede helft bleef KOAG verdedigend veel risico nemen en zaten ze er bovenop, maar in tegenstelling tot vorig jaar had Reeuwijk hier nu wel een antwoord op. We bleven de rust bewaren en maakten gebruik van hun fouten. Tien minuten voor het einde liep KOAG uit naar een voorsprong van 3 punten, maar door doelpunten van o.a. Coen Nuijten en Kim de Jong kon de voorsprong van KOAG in de laatste minuut worden teruggebracht naar 21-20. De tegenstander begon tijd te rekken, gelukkig floot de scheidsrechter hiervoor af en kreeg Reeuwijk nog één aanval om de gelijkmaker te maken. In een superspannende laatste minuut miste Jens Verdouw twee schoten, maar kwam de bal uiteindelijk bij Romy Kwakernaak terecht die hem koelbloedig raak schoot: 21-21.