Zon op Reeuwijk tekent contract met gemeente

18-12-2016 Bodegraven-Reeuwijk - Er komen 126 zonnepanelen op het dak van het Huis van Alles en de bibliotheek in Reeuwijk-Brug.  Op maandag 12 december 2016 tekenden Sietse de Haan en Broos de Groot van de coöperatie ‘Zon op Reeuwijk’ en wethouder Oskam een overeenkomst voor het gebruik van het dak.

 

Met de overeenkomst stelt de gemeente Bodegraven-Reeuwijk het dak van het gebouw beschikbaar aan de coöperatie Zon op Reeuwijk om 126 zonnepanelen te plaatsen.  De zonnepanelen leveren energie voor het Huis van Alles en de bibliotheek en kunnen daarnaast 30 huishoudens van stroom voorzien. Inwoners konden zich aanmelden om deel te nemen in dit project. De belangstelling was groter dan de beschikbare ruimte. Daarom hoopt Zon op Reeuwijk op korte termijn te kunnen beschikken over meer daken of andere geschikte ruimte om aan alle belangstelling te kunnen voldoen.

De ondertekening past bij de doelstelling van de gemeente om in 2035 klimaatneutraal te zijn. Wethouder van duurzaamheid, Kees Oskam, tekende de overeenkomst namens de gemeente: “Ik heb er vertrouwen in dat dit project het begin is van een groot aantal projecten op het gebied van duurzaamheid.”