Peuterspeelzaal maakt plaats voor Huis van Alles

18-12-2016 Driebruggen - De peuterspeelzaal in dorpshuis Custwijc maakt plaats voor het Huis van Alles. Zij krijgen een eigen, op peuters afgestemde binnen- en buitenruimte in het gebouw waar ook basisschool de Wegwijzer is gehuisvest. De Kerstvakantie zal worden benut om te verhuizen, zodat ouders en kinderen na de vakantie in de nieuwe peuterspeelzaal kunnen starten.
 

De verandering van peuterspeelzaal naar Huis van Alles vraagt geen zware ingrepen, maar er moeten wel wat aanpassingen gedaan worden, zoals peutertoiletjes er uit en goede rolstoeltoegankelijke er in. De gemeente helpt hier een handje mee als eigenaar van het pand en waar nodig zal een beroep gedaan worden op plaatselijke ondernemers.  De werkzaamheden zullen vanaf 9 januari starten. Dan is ook bekend wat er precies moet gebeuren en zal de officiële opening snel bekend zijn.

Het Huis van Alles in Driebruggen is sinds maart 2016  open. Gevestigd ter overbrugging in de Breiwinkel van Anja Bout. Een gezellige, gastvrije ruimte waar je makkelijk aanloopt, maar waar niet alle activiteiten kunnen plaatsvinden die de programmaraad en de gastheren en vrouwen van het Huis van Alles graag willen ondernemen. 

Vrijwilligers en bezoekers van het Huis van Alles  kijken uit naar de nieuwe ruimte in Custwijc, zodat ook de ouder/kind activiteiten, meer bewegen, samen eten, groen initiatieven en andere activiteiten kunnen gaan plaatsvinden.  De breiwinkel blijft in de nieuwe situatie als ‘dependance’ behouden voor Huis van Alles activiteiten die passen bij de winkel.