Vrijwilligersprijs voor Zwerfkattenvangers

18-12-2016 Zuid-Holland - De Zwerfkattenwerkgroep, actief in Zuid-Holland, ontving vorige week de Ida Zilverschoon Prijs “Vrijwilligers van het jaar 2016”.  Een groep van 27 gedreven vrijwilligers zet zich alle dagen in om de populatie zwerfkatten te beheersen in het belang van de gezondheid van deze dieren en mensen.
 

De prijs wordt namens de Stichting Ida Zilverschoon uitgereikt aan vrijwilligers en bestaat uit een geldbedrag van € 250,- , te besteden naar eigen inzicht. De Stichting beheert een fonds dat wordt ingezet ter ondersteuning van personen of organisaties die zich inzetten voor het beschermen van dieren.

De vrijwilligers vangen de verwilderde katten, die vervolgen door dierenartsen worden gecastreerd of gesteriliseerd. Na herstel zetten zij de dieren weer uit op de plek waar ze gevangen zijn. Het werk kent emotionele momenten. Het kan voorkomen dat er zieke kittens of dieren met ernstige verwondingen worden aangetroffen.  Maar er zijn ook mooie kanten. Het geeft een hoop voldoening om een nest kittens te vangen, de dieren te socialiseren en ze vervolgens te plaatsen bij nieuwe eigenaren.

De Dierenbescherming is voor het uitvoeren van haar activiteiten voor een groot deel afhankelijk van de inzet van vrijwilligers en financieel afhankelijk van leden en donateurs.