Eerste R-net treinen tussen Alphen a/d Rijn en Gouda

12-12-2016 Gouda - De volledig nieuwe R-net treinen zijn afgelopen zondag gaan rijden tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. De treinen zijn onder andere voorzien van wifi, usb-oplaadpunten en een rolstoeltoegankelijk toilet.

 

 


“De inzet van de nieuwe treinen is de eerste stap in een  forse verbetering van de kwaliteit van de lijn en daarmee de bereikbaarheid van deze regio. In het najaar van 2017 gaan de reizigers ook profiteren van de frequentieverhoging naar vier treinen per uur op werkdagen overdag”, vertelt gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland.

De introductie van R-net maakt deel uit van de plannen waarmee de provincie Zuid-Holland samen met NS, ProRail en de gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Waddinxveen de lijn willen verbeteren. Na de frequentieverhoging volgt in december 2017 de opening van het nieuwe station Boskoop Snijdelwijk en in het voorjaar van 2018 station Waddinxveen Triangel. Ook de bestaande stations langs de lijn krijgen een kwaliteitsimpuls.

De R-net trein rijdt uitsluitend heen en weer tussen Alphen en Gouda. Reizigers die verder willen reizen in de richting van Leiden, kunnen in Alphen aan de Rijn aan de overzijde van hetzelfde perron overstappen op de intercity Leiden-Utrecht. De overstaptijd bedraagt twee minuten. Reizigers die tussen Leiden en Alphen aan den Rijn pendelen kunnen naast de intercity Leiden-Utrecht gebruik maken van een pendeltrein tussen Alphen aan den Rijn en Leiden. Deze trein rijdt op werkdagen in de ochtend tussen 6:00 en 10:00 uur en in de middag tussen 15:00 en 20:00 uur. Hiermee blijft de frequentie van de treinen tussen Leiden en Alphen aan de Rijn gelijk aan de huidige situatie.