Doorstart voor Taxi Hoogenboom van de baan

12-12-2016 Bodegraven - Er komt definitief geen doorstart voor het failliete Bodegraafse taxibedrijf Taxi Hoogenboom. Afgelopen weken werd daar nog op gehoopt maar uiteindelijk is het daar niet van gekomen, meldt TaxiPro, een vakblad voor de taxibranche. De komende weken zullen de activiteiten van het bedrijf geleidelijk afgebouwd worden. Taxi Hoogenboom werd halverwege vorige maand failliet verklaard.

Het Bodegraafse bedrijf is in 1963 met één auto begonnen en groeide in de loop der jaren uit tot een bedrijf met 37 taxi's en drie touringcars. In 2012 werd de huidige locatie aan de Botter in gebruik genomen. Op het moment dat het faillissement werd uitgesproken waren er 56 mensen bij het vervoersbedrijf in dienst. Zij bleven in de weken daarna werken om de kans op een doorstart zo groot mogelijk te maken.

Curator mr. Jan Dorrepaal heeft aan TaxiPro laten weten dat dat het niet is gelukt om de gewenste doorstart te realiseren. “De flinterdunne marges in de taxiwereld zijn daaraan mede debet," aldus de curator. De activiteiten van Taxi Hoogenboom zullen nu gecontroleerd beëindigd worden. Uiterlijk vrijdag 23 december, de laatste schooldag voor de Kerstvakantie, zal de laatste werkdag zijn voor de medewerkers. Dit om het vervoer van onder andere leerlingen niet onnodig te bemoeilijken.

Lees ook:
Bodegraafse taxibedrijf Hoogenboom failliet, 16-11-2016