RVC ’33 legt Den Hoorn het vuur aan de schenen

12-12-2016 Den Hoorn – De teleurstelling na afloop was groot bij RVC ’33. Een 1-2 voorsprong en dus een stunt tegen koploper Den Hoorn ontglipte de Reeuwijkers in de allerlaatste minuut van de blessuretijd. Den Hoorn-RVC ’33 was een wedstrijd om op het puntje van je stoel te gaan zitten. De toeschouwers op de volle tribune zagen een wedstrijd hoe een wedstrijd zou moeten zijn: volop strijd, passie en spannend tot de allerlaatste seconde.

RVC ’33 gooide direct alle schroom van zich af en wist na 17 minuten de leiding te nemen. Wouter Sluijs vond aan de zijkant van het Den Hoornse strafschopgebied de opkomende Sander Sluijs die met een wel en hard gemikte schuiver het doel vond: 0-1. RVC bleef daarna tot de rust prima op de been. In de 2e helft voerde Den Hoorn de druk op, waardoor RVC ’33 minder in aanvallend opzicht aan voetballen toekwam. Vrije trappen en hoekschoppen op het RVC-doel waren het gevolg en uiteindelijk ook na 68 minuten de gelijkmaker: 1-1.
Maar veerkracht is een eigenschap die de RVC’ers vaak te hulp schiet. Nog geen minuut later stond de 1-2 alweer op het scorebord. Dirk-Jan Blanken plantte een vrije schop op het hoofd van Frank Stolwijk die alle vreugde bij Den Hoorn weer in gruzelementen kopte. RVC ’33 beet zich vast in de voorsprong en die leek ook de eindstreep te gaan halen tot die allerlaatste minuut in blessuretijd waarin Den Hoorn op de valreep nog ontsnapte aan een nederlaag: 2-2.
 

• Bericht: André van Egdom

  

► Sander Sluijs (in blauw shirt) bracht met een wel gemikte schuiver de 0-1 op het scorebord. Het was eerste doelpunt voor de RVC'er in de 2e klas. (Foto: Letty Blanken)
► Stan Sluijs worstelt zich door de Den Hoorn-verdediging. (Foto: Letty Blanken)