Het laatste nieuws

Nu op TV Bodegraven de documentaire over Local Care

16-12-2018 Bodegraven - De Kerstwandeling, die afgelopen zaterdagavond werd georganiseerd, is vanaf zondag 23 december 19.00 uur tot en met 24 december, ieder oneven uur te zien op TV Bodegraven. Nu op TV Bodegraven een documentaire over Local Care. 

TV Bodegraven is te ontvangen op;.

WDS-Sportief strandt vijf minuten voor tijd

18-12-2018 Driebruggen - De wedstrijd WDS-Sportief werd afgelopen zaterdag vijf minuten voor tijd gestaakt door scheidsrechter Van Erven. Nadat WDS-spits Eric Cromwijk de 3-2 binnen kopte, ging Sportief verhaal halen bij de leidsman. Cromwijk zou in de ogen van Sportief een overtreding hebben gemaakt op hun keeper. Scheidsrechter Van Erven vond het toen welletjes, nadat hij al eerder na een uur spelen een afkoelingsperiode had ingelast.

Verzoek om containers te verplaatsen in behandeling genomen

17-12-2018 Reeuwijk-Brug - Twee bewoners van de Miereakker die boven een milieustraat wonen, hebben afgelopen maandag een goed gesprek gehad met een gemeenteambtenaar over het onaangekondigd uitbreiden van de milieustraat onder hun balkon. Ze hebben hun ongenoegen kunnen uiten over het plaatsen van drie extra containers, waaronder een groente-, fruit- en tuinafvalbak (GFT).

KNVB verhuist voetbalprogramma 1e paasdag naar 2e paasdag

17-12-2018 Zeist - Vorig seizoen werd er nog een volledig voetbalprogramma op 1e paasdag afgewerkt. Na evaluatie bij de zondagclubs heeft de KNVB besloten om dit seizoen het geplande voetbalprogramma voor 1e paasdag toch te verplaatsen naar 2e paasdag. Dat betekent dat RVC ’33-Stompwijk ’92 en ESTO-Teylingen gaan plaats vinden op maandag 22 april. Het afgelaste programma van afgelopen zondag wordt nu afgewerkt op zondag 24 februari.

CVC Reeuwijk pakt verdienstelijk punt bij VVSB: 1-1

17-12-2018 Noordwijkerhout - CVC Reeuwijk pakte bij VVSB een verdienstelijk punt. In Noordwijkerhout bleven beide ploegen steken op 1-1. In het begin van de 1e helft had vooral de thuisclub de overhand. Daarna kreeg CVC meer aandeel in de wedstrijd en had zelfs op voorsprong kunnen komen. Thomas van Dijk, nog maar 16, maakte z’n debuut in de formatie van Boris van Es en had zomaar de 0-1 op het scorebord kunnen brengen. De kopbal van

Vriendenschaar schrijft 4e zaalzege bij

17-12-2018 Tiel - Vriendenschaar deed goede zaken in de 3e Klasse F. Het versloeg medekoploper Tiel ’72 met 13-17. Beide ploegen hielden de verdediging goed gesloten waardoor de eerste treffer pas na zo’n 10 minuten door de korf gleed. Het was de thuisclub die daarvoor het voortouw nam. Daarna scoorden Vriendenschaar en Tiel om en om. Vriendenschaar ging toch met een kleine voorsprong de rust in: 6-7. Na rust ging Vriendenschaar meer beweeglijk

Bodegraven wint van De Rijnstreek (+ radioverslag)

16-12-2018 Nieuwerbrug a/d Rijn – Bodegraven bleek de sterkste in de gemeentelijke derby tegen De Rijnstreek. De Bodegravers trokken op Weijpoort met 2-3 aan het langste eind. Bodegraven-trainer Frits van Dijk moest door 3 geschorste spelers wel even puzzelen in de opstelling om de open gevallen plaatsen in te vullen. Via een doelpunt van Danny Pouw produceerde De Rijnstreek het openingsdoelpunt. In de gelijkopgaande

Rohda ’76 hervindt goede gevoel

16-12-2018 Bodegraven - In de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft Rohda ’76 op overtuigende wijze gewonnen van Moordrecht: 5-0. ,,Dit is goed voor het zelfvertrouwen’’, stelde aanvoerder Mitchell van Waveren na afloop vast. ,,Vandaag stond er een elftal binnen de lijnen dat er echt voor wilde gaan’’, voegde de captain nog toe. Zeker in de eerste helft maakte Rohda ’76 een gretige indruk. En dat terwijl coach Willem van Vegten vanwege

AutoMaatje Bodegraven- Reeuwijk

16-12-2018 Reeuwijk De coördinatoren van Automaatje Bodegraven-Reeuwijk zijn op zoek naar bewoners met name uit alle gebieden van Reeuwijk die met hun privé auto deelnemers uit Reeuwijk (nu 60 deelnemers) vervoer willen aanbieden tegen een kleine vergoeding en die een W.A. en een inzittenden verzekering hebben afgesloten zijn van harte welkom.

 

Kerstmarkt in Bodegraven

15-12-2018 Bodegraven Er stonden op het Raadhuisplein in Bodegraven ongeveer 25 kramen, gevuld met producten gemaakt door inwoners uit Bodegraven.

Het was gezellig druk en de bezoekers konden zich warmen bij de houtvuurtjes.

Foto's: Michelle Reichgelt

 

Zeldzame vogel in Bodegraven

14-12-2018 Bodegraven Tussen de shovels en  kranen in Weideveld was op 14 december de zeldzame Bonte Tapuit neergestreken. Waarschijnlijk verdwaald op zijn tocht van Rusland naar Oost Afrika. Vogelaars waren er blij mee dat ze deze bijzondere vogel op de foto konden zetten. De Bonte Tapuit is een zangvogel uit de familie der vliegenvangers. De bonte tapuit is een trekvogel die broedt in delen van Europa en Azië en overwintert in het oosten van Afrika.

Vermiste en gevonden dieren

14-12-2018 Bodegraven/Reeuwijk Vermiste dieren

Bodegraven: 1/12 Noordzijde - Snoes; Kater, Anderhalf jaar. Cypers, grijs/bruin. Geen witte plekken, lichtbruin onder zijn kin
9/12 Noordstraat - Tati; Poes, 15 jaar. Zwart/bruin/grijs cypers. Witte kin bef, voor witte voetjes en achter witte voetjes/sokjes. Geringde staart, zwarte punt aan staart, groene ogen.

Twintig kinderen behalen zwemdiploma B

14-12-2018 Bodegraven - Op woensdag 12 december namen 20 kinderen hun zwemdiploma B vol trots in ontvangst. De tribunes zaten vol met familieleden om de prestaties van de kinderen te volgen. Aan het einde werd er weer een leuke foto gemaakt met alle kinderen en zwemmascotte Swimpy.

 

 

Kitten vermist in Reeuwijk

14-12-2018 Reeuwijk - Ontsnapt op 10 -12 -2018 Myla, een vrouwelijke kitten van bijna 4 maanden. Omgeving Bunchestraat in Reeuwijk.

Ze heeft een blauw snorretje en een wit puntje op haar staart. Ze is blauw met wit...Gerry van Braak 0616321666
 

 

Muzikale kerstontmoeting Lionsclub

14-12-2018 Bodegraven - Donderdagavond 13 december vond weer de traditionele ‘Muzikale Kerst Ontmoeting’ plaats in de grote zaal van het Evertshuis. Ruim 120 seniore Bodegravers en anderen die een avondje uit goed kunnen gebruiken werd een gezellige muzikale avond in kerstsfeer aangeboden door Lions Club Bodegraven en haar sponsoren. Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie waar velen naar uitkijken.