Het laatste nieuws

Sport Report: Sportverkiezing 2016 (video)

16-01-2017 Bodegraven - In de eerste aflevering van Sport Report een impressie van de Sportverkiezing 2016 welke op 13 januari in Zalencentrum De Brug werd gehouden. Tijdens dit sportgala werd o.a. de sportvrouw, sportman, de sportploeg en de trainer van het jaar gekozen. Verder werden de sportverdiensten duimen uitgedeeld en een speciale oeuvreprijs.Sport Report is weer een productie van André van Egdom bijgestaan door Sander Hoog die ook een deel

Wereldwinkels kunnen wijn blijven verkopen

17-01-2017 Bodegraven-Reeuwijk - De Wereldwinkels in Bodegraven en Reeuwijk-Brug kunnen wijn blijven verkopen. Naar aanleiding van een recente controle moest de wijnverkoop worden gestaakt. Het verstrekken van zwak-alcohoudende drank is in strijd met de Drank- en horecawet. Inmiddels heeft de gemeente met de wereldwinkels gesproken over een oplossing.

Rohda ’76 op trainingskamp

17-01-2017 Hoogeloon - De selectie van Rohda ’76 heeft een trainingskamp achter de rug. Niet in de warmte van Marbella, de Algarve of Dubai. De Bodegraafse voetballers streken afgelopen weekend neer in de sneeuw van Hoogeloon, een dorpje net ten westen van Eindhoven. Naast een bosloop op zaterdagmorgen voorzag het programma in ontspannende activiteiten zoals een uitgaansavond in Eindhoven en het bezoek aan een bierproeverij.

Vriendenschaar van de leg

17-01-2017 Bodegraven – Vriendenschaar incasseerde opnieuw een nederlaag. In de Sporthoeve bleek ODO te sterk voor de Bodegravers: 15-19. Hierdoor haakt Vriendenschaar af in de strijd om de titel in de 2e klasse G. Het zal zelfs nog moeten oppassen niet in de degradatiezone terecht te komen. Net als tegen Korbis had Vriendenschaar tegen ODO het vizier niet op scherp. Ook het uitvallen van aanvoerder Frank van Buren hielp bepaald niet het tij te keren.

Belangrijke zege van CKV Reeuwijk op TOGO

17-01-2017 Goes – CKV Reeuwijk boekte afgelopen zaterdag een belangrijke zege op TOGO. In Goes zegevierden de Reeuwijkers met 17-26. Door deze overwinning steeg CKV Reeuwijk boven de degradatiestreep en is handhaving nog altijd mogelijk. Nicole de Hoogh kon wegens een blessure nog niet van de partij zijn. Op haar plek speelde Cirsten Kwakernaak. Al bij rust had Reeuwijk een ruime voorsprong te pakken en wist dat daarna door te

BZ&PC-heren walsen over tegenstander heen

16-01-2017 Bodegraven - De Bodegraafse waterpoloers zijn 2017 met een zeer grote overwinning begonnen. In de thuiswedstrijd tegen De Vliet werd het maar liefst 20-2. Met een prima verdediging waar Rob Peek zich wederom onderscheidde werd de tegenstander direct onder druk gezet. De Vliet kon niet onder de druk vandaan komen waardoor BZ snel de bal weer in bezit had. Na een eerste periode met een 5-0 voorsprong konden de Bodegravers de energie blijven

BZ&PC-dames starten 2017 met winst

16-01-2017 Bodegraven - Dames 1 van BZ&PC is 2017 prima gestart. Na een paar weken ‘winterstop’ werd de competitie hervat tegen de nummer drie Het Y 2 uit Amsterdam. De Bodegraafse koploper had het lastig in een duel waarin de doelpunten duur waren. Met periodestanden van 1-1, 3-0, 0-0 en 1-1 werd het uiteindelijk 5-2 waardoor BZ&PC de koppositie handhaaft. Eerstejaars coach Ton Kloosterman was opgelucht na de wedstrijd. “Ik ben blij dat deze pot

Welzijn onze Zorg in radioprogramma NPO 5

16-01-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Welzijn onze Zorg is met een vliegende vaart van start gegaan. De organisatie werkt samen met de buurtsportcoach en Veilig Verkeer Nederland. Daardoor kunnen er innoverende aansprekende activiteiten neergezet worden met als doel succesvol langer thuis wonen. Ook landelijk lopen er mooie samenwerkingen. Op 28 januari is Welzijn onze Zorg te gast bij het radio programma op

Jubileumjaar Bodegraafs Vocaal Ensemble

16-01-2017 Bodegraven - Het Bodegraafs Vocaal Ensemble viert in 2017 haar 30-jarig bestaan met diverse activiteiten. De eerste activiteit staat gepland voor zondagmiddag 2 april. Dan wordt in de Willibrorduskerk aan de Overtocht een concert gegeven met als thema “Oorlog en Vrede”. Allerlei liederen die op de een of andere manier gerelateerd zijn aan dit onderwerp komen voorbij, wat overigens beslist niet betekent dat het een zwaarmoedig concert wordt.

De Boreftse Eettafel start met een stamppotten festijn

16-01-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Wie mee wil eten op 11 februari met de Boreftse eettafel kan zich inschrijven via de website www.deboreftseeettafel.nl Telefonisch kan ook bij Asha Soedhoe 06 53 102 893 en bij Marcel Bosch 06 53 277 904. Let op! U kunt zich NIET meer opgeven via de balie van Rijngaarde!  Ook deze keer hebben de Tafelaars een heerlijk 3-gangen menu samengesteld waarbij verse seizoens-produkten

Derde poging om huizen te bouwen op terrein Domburg

15-01-2017 Bodegraven - Het ziet ernaar uit dat er eindelijk gebouwd gaat worden op het Domburgterrein langs het spoor in Bodegraven. De gemeente hoopt dat het project minimaal de boekwaarde oplevert. Als het plan door gaat komen er in totaal 55 grondgebonden woningen en 25 -30 appartementen. Heijmans Vastgoed is beoogd trekker van het gehele project. Green Real Estate neemt 50% van de grondgebonden woningen af voor de vrije sector verhuur.
 

Regionale brandweer gaat reorganiseren

15-01-2017 Nieuwerbrug - Clustercommandant Ed Molenaar gaf afgelopen zaterdag bij de uitreiking van diploma's, oorkondes en de koninklijke onderscheiding voor Patrick Blijleven, een terugblik op het afgelopen jaar en kondigde een reorganisatie aan. De brandweer Bodegraven-Reeuwijk is in 2016 totaal 252 keer uitgerukt, waarvan 180 keer voor brand, 109 keer voor hulpverlening en 13 keer voor een first responder (AED).

Patrick Blijleven lid in de Orde van Oranje Nassau

15-01-2017 Nieuwerbrug - Hoofd brandweerwacht, jeugdleider en onderhoudsmedewerker Patrick Blijleven uit Bodegraven heeft na 22 jaar afscheid genomen van de vrijwillige brandweer Bodegraven. Hij ontving behalve de afscheidspenning een lintje lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding voor bijzondere persoonlijke verdienste voor de samenleving en meerwaarde die dit heeft gehad voor veiligheid van de inwoners van de gemeente en de regio.

Open dag schaakclub matig bezocht

15-01-2017 Bodegraven - De schaakclub Bodegraven hield afgelopen zaterdag een open dag in het Evertshuis. De opkomst viel en beetje tegen. Op 11 februari en 11 maart zijn er weer open dagen en hopelijk komen er dan meer mensen kijken. De vereniging heeft momenteel 35 leden, waarvan 17 jeugdleden. Er wordt iedere maandagavond gespeeld in de grote zaal van Rijngaarde. Schaakclub Bodegraven heeft een website en is actief op Twitter.

Midwinterfeest op 't Vogelnest

15-01-2017 Bodegraven - Sneeuw, kou en hagel, toepasselijker kan het niet op een midwinterfeest. Op ’t Vogelnest werd vrijdag 13 januari de winter omarmd door een midwinterfeest te vieren. Het feest, dat in het kader van het 40-jarig bestaan werd georganiseerd, bestond uit een spelparcours voor de kinderen en vond vanwege de weersomstandigheden in de school plaats. Het midwinterfeest werd voor de eerste keer georganiseerd.