Het laatste nieuws

Zonovergoten Koningsspelen

20-04-2018 Bodegraven-Reeuwijk – Ook in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk werd er vrijdag 20 april volop gesport tijdens de 6e editie van de Koningsspelen. En landelijk deden dat ruim 1 miljoen basisschoolleerlingen. Door het mooie weer waren vooral de buitensportaccommodaties in trek bij de scholen. Thema van de Koningsspelen was dit jaar ‘BinnensteBuiten’ om de kinderen te stimuleren veel buiten te spelen. We maakten een rondje langs

Voetbalprogramma 21/22 april | Sportaanbod radio

 ► 21 april:  
 2C | CVC Reeuwijk - UVS 1 - 6
 3A | WDS - Soccer Boys 4 - 5
 4C | Siveo '60 - Rohda '76 4 - 1
 4C | Rijnstreek - Woerden 1 - 4
 ► 22 april:  
 1B | Den Hoorn - RVC '33 14.00 u
 3C | Bodegraven - ASW 12.00 u
 3C | HOV/DJSCR - ESTO 14.00 u

Sportweekend 21/22 april | Uitslagen overige sporten

 ► Volleybal 21 april  
 Div. 2C | PDK Huizen 2 - VSTS (D) 3 - 1
 Kl. 1F   | Sovoc 2 - VSTS (H) 2 - 3
 Pr.kl. D | VV Utrecht 5 - DVC (D) 3 - 2
 ► Korfbal 21 april:  
 2FKorbis - Vriendenschaar 17 - 11
 2FFortissimo - CKV Reeuwijk 17 - 19

Fabulous viert 10 jarig bestaan

21-04-2018 Bodegraven - Het uit bijna 60 dames bestaande dameskoor Fabulous  gaf zaterdagavond in het Evertshuis een sprankelend jubileumconcert onder leiding van Maurits Draijer ter ere van hun 10 jarig bestaan. Er was een live band maar ook één van de zangeressen meende door met een plastic beker op de tafel te slaan het ritme te moeten aangeven. Een komisch intermezzo. Al met al een zeer geslaagde avond waar de bomvolle zaal enorm van genoot.

Recreatiepark in Reeuwijk duurzaamste reismerk van Nederland

21-04-2018 Reeuwijk - Het Reeuwikse recreatiepark is winnaar van de Sustainable Brand Index van 2018 in de categorie Travel en Leisure. Landal mag zich een jaar lang het meest duurzame reismerk van Nederland noemen op grond van onafhankelijk  consumentenonderzoek. Dat is te lezen op de website van Hospitality-management.

Koningsspelen Regenboog en De Bron

21-04-2018 Reeuwijk - De Reeuwijkse basisscholen De Regenboog en De Bron en Koko-Kinderopvang hebben ook dit jaar weer de handen ineen geslagen en er een geweldig leuke en sportieve dag van gemaakt. De jongste kinderen bleven op d schoolpleinen en deden een spelencircuit.Op de sportvelden werkten de te nnis-, atletiek-, voet- en korfbalvereniging weer op een fantastische wijze  mee aan de sportieve uitdagingen van de dag.

Coalitie gaat weer vijf wethouders leveren

18-04-2018 Bodegraven-Reeuwijk - Informateur Helma Neppérus vertelde afgelopen woensdag in de raadadviescommissie dat de formatie voorspoedig verloopt. Aanvankelijk was het de bedoeling om een coalitie met vier partijen te vormen (VVD, CDA, SGP en GL) maar omdat SGP en CU sterk met elkaar verbonden zijn is de CU ook aangehaakt en is het een coalitie van vijf partijen geworden.
 

Besluit over investering kunstgrasvelden WDS en RVC"33 uitgesteld

18-04-2018 Bodegraven-Reeuwijk - Geen goed nieuws voor WDS en RVC'33 want het besluit om 950.500 euro te investering in de renovatie van de kunstgrasvelden van de twee voetbalverenigingen is uitgesteld. De raadsadviescommissie besloot afgelopen woensdag om het nieuwe college de gelegenheid te geven met een ander voorstel te komen. Met de investering die maar voor 400.000 euro was begroot, zou de hele investeringsruimte

Afvalbrengstation langer open

18-04-2018 Bodegraven-Reeuwijk - Het afvalbrengstation wordt dit voorjaar meer bezocht dan andere jaren. Dit gaf afgelopen week nogal wat wachtrijen. Daarom past de gemeente de openingstijden aan. In tegenstelling tot de eerdere plannen blijft het afvalbrengstation op maandag van 13.00 tot 16.00 uur open.
 

Burgerbelangen wil eigen punten terugzien in coalitieakkoord

17-04-2018 Bodegraven-Reeuwijk - De fractie van Burgerbelangen Bodegraven-Reeuwijk, die bestaat uit: John Kempeneers, Remco Tijssen en Hennie Castelein, wenst de vijf partijen die mogelijk de coalitie gaan vormen veel succes met de coalitiebesprekingen. Burgerbelangen verwacht ook een uitnodiging om tijdig mee te kunnen praten over de hoofdlijnen voor de komende vier jaar.

Interview met Joke Hoogervegt over Boreftse Zangers

17-04-2018 Bodegraven-Reeuwijk - Bodegraven-Reeuwijk is een muzikale gemeente. Dit geldt vooral voor de vocale muziek. Vele koren hebben hier hun domicilie. Één van deze koren draagt de toepasselijke naam “De Boreftse Zangers “. Zij hadden zaterdag 14 april een succesvol optreden  bij “ De Hooge Burch” in Zwammerdam. 

CKV Reeuwijk verslaat Fiducia | Vriendenschaar verliest

17-04-2018 Reeuwijk-Brug – Op eigen veld was CKV Reeuwijk ruim de baas over Fiducia. De Vleutenaren werden ruim met 23-13 verslagen. Al gauw dicteerde Reeuwijk in de score de wedstrijd, waar vooral de Reeuwijk-heren gemakkelijk de korf konden vinden. Zo prikte Coen Nuyten al gauw een paar treffers op het scorebord. Met een voorsprong van 8 à 9 treffers trok CKV Reeuwijk de lijn door in de 2e helft. Voor trainer Mark-Peter v.d. Meer de

Leerlingen helpen Weideveld groener te maken

17-04-2018 Bodegraven - Op de groenstrook tussen Gentiaan en Akkermunt in de wijk Weideveld waren de leerlingen van de Verhoeff-Rollmanschool dinsdagmiddag druk in de weer met het planten van vijftig wilgen, eiken, iepen en esdoorns onder begeleiding van de groendienst van de gemeente. Ook bouwden ze aan een aantal wilgentenenhutten, die gaan uitlopen en straks een spannend en natuurlijk “onderkomen” zullen worden bij het buitenspelen.

Succesvol weekend judoka's Goederaad

17-04-2018 Bodegraven - Op zaterdag 14 april streden Indy Spits en Meta van Wensveen op de Zuidlandse Open Kampioenschappen. Aangezien zij beiden in dezelfde gewichtsklasse draaien, kwamen zij elkaar tegen op de judomat. Indy eindigde in de poule op de tweede plaats. Meta werd derde. Op dezelfde dag deed Wilmar Geerlof samen met Melvin Knot mee aan de Special Needs World Judo Games Kata, welke voor de 20e keer

Advies informateur is: VVD, CDA, SGP, ChristenUnie en GroenLinks

16-04-2018 Bodegraven-Reeuwijk - Informateur Helma Neppérus adviseert de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk een coalitie te vormen met VVD (6 zetels), CDA (5 zetels), SGP (3 zetels), ChristenUnie (2 zetels) en GroenLinks (2 zetels). Een coalitie met 18 van de 23 zetels in de raad krijgt dan een ruime meerderheid..