Het laatste nieuws

Dagverzorging gaat paarden bewonderen op de Riga Ranch

13-08-2018 Nieuwveen - Bezoekers van de dagverzorging Bodegraven genoten op donderdag 9 augustus van het jaarlijkse dagje uit naar Riga Ranch in Nieuwveen. Na leuke rit met de bus was er bij aankomst verse koffie met appeltaart. Daarna ging de groep naar de heerlijk ruikende chocolaterie. De bedreven chocolatier liet zien hoe chocola gegoten wordt en hoe een bonbon gemaakt wordt. De bonbons smaakte prima.

Groot onderhoud aan de Burgemeester Crolesbrug

13-08-2018 Bodegraven -  De provincie Zuid-Holland voert vanaf vrijdag 28 september tot maandag 10 december 2018 ieder weekeind groot onderhoud uit aan de Burgemeester Crolesbrug in Bodegraven. Alle gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid met gele verkeersborden via de Broekvelderbrug. Voor fietsers en voetgangers komt er een pontje in de vaart. Vanaf maandag 22 oktober tot maandag 10 december

Binnendijk terug bij Rohda ’76

13-08-2018 Bodegraven - Pakweg tien jaar geleden debuteerde Danny Binnendijk in het eerste elftal van Rohda ’76, maar vrij snel daarna liet hij zijn voetbalcarrière voor wat die was. Hij verruilde zijn voetbalsloffen voor hardloopschoenen en ging zich toeleggen op duurlopen. Onder andere marathons waarvan hij er inmiddels 14 op zijn naam heeft staan met 2:47.28 uur als snelste tijd. Maar dit seizoen keert Binnendijk terug op sportcomplex De Broekvelden.

Interview met schrijfster Vivian den Hollander

12-08-2018 Bodegraven-Reeuwijk - Onlangs is een nieuw boek van de in Reeuwijk-Dorp woonachtige kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander uitgekomen. Dit in de serie “Spekkie en Sproet “ onder de titel “ Wachtwoord  Amigo “.  Hierin maken de dikke vrienden en tevens jeugdige amateurspeurders weer waanzinnig spannende avonturen mee.

Duikers doorzoeken sloot n.a.v. verlaten scooter

11-08-2018 Bodegraven - Naar aanleiding van een verlaten scooter op het bruggetje bij de Watermunt in Bodegraven, is op 11 augustus rond 7.06 uur door een voorbijganger 112 gealarmeerd. Het vermoeden was dat de bestuurder in de sloot was gevallen. De sloot is door een duikteam nauwkeurig onderzocht maar er werd alleen een fiets gevonden. Brandweer, politie en ambulance waren massaal uitgerukt.

Bijrol voor Tes Schouten op 50 en 100 m schoolslag

09-08-2018 Glasgow – Afgelopen vrijdag maakte Tes Schouten haar debuut op haar eerste EK zwemmen bij de senioren. In Glasgow tijdens de Europese zwemkampioenschappen eindigde de Bodegraafse als zesde in haar serie op de 100 m schoolslag. De 1:08,56 leverde haar een 18e tijd op en dat was niet genoeg om door te dringen tot de halve finales. Schouten is met 1:07,12 houdster van het Nederlands record op de 100 m schoolslag.

Vissterfte verwacht door verontreiniging na hevige regenbuien

08-08-2018 Bodegraven-Reeuwijk - Volgens het waterschap De Stichtse Rijnlanden is de kwaliteit van het water na een fikse regenbui slechter dan daarvoor. Dat komt omdat er straatvuil en rioolwater in de rivier of de plassen spoelt. Rioolwater komt via overstorten vanuit het riool in het oppervlaktewater. En straatvuil dat zich de afgelopen weken op straat heeft opgehoopt, kan in één keer in het water van singels en

Jongen uit Bodegraven van 21 jaar verongelukt in Thailand

08-08-2018 Thailand -  Floris Wever uit Bodegraven is afgelopen woensdag na een ongeval tijdens zijn vakantie in Thailand in een ziekenhuis overleden. Hij had samen met een vriend een scooter gehuurd en is bij een onoverzichtelijke bocht in een bergachtig gebied frontaal op een auto gebotst. Dat is te lezen in AD Groene Hart.

Karter Tristan Kroone stapje dichter bij WK in Le Mans

08-08-2018 Genk - Dat hij dit seizoen een enorme progressie boekt in de IAME X30 Mini Parilla-klasse, laat karter Tristan Kroone zien door steeds weer fraaie uitslagen te rijden. Na zijn podiumplaats tijdens de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap in Venray werd de elfjarige rijder uit Bodegraven zondag in Genk derde in het dagklassement van het GK4-kampioenschap. Een bevestiging dat hij op de goede weg is zijn grote doel voor dit

Rekam en GlasDraad breiden glasvezelsamenwerking uit

03-08-2018 Krimpenerwaard - Glasvezelaanbieder GlasDraad breidt, na de succesvolle campagne in het buitengebied van Woerden, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk, de samenwerking met Rekam uit om zo meer inwoners in het buitengebied van Rekam van een glasvezelaansluiting te voorzien.

Geen terras bij biefstukrestaurant aan plas Elfhoeven

03-08-2018 Den Haag - Zowel de projectontwikkelaar, de heer Bras, als zijn advocaat verklaarden afgelopen donderdag in de rechtbank dat er geen terras komt bij het biefstukrestaurant aan de plas Elfhoeven. De heipalen, die inmiddels al in de tuin zijn geslagen, dienen volgens hen uitsluitend om verzakking van grond tegen te gaan. De heer Bras is gevraagd wat er dan wel komt op die plek maar hij was niet in de

Zwembaden breken records aan bezoekersaantallen

01-08-2018 Bodegraven-Reeuwijk - Het warme en zonnige weer trekt uitzonderlijk veel mensen naar de buitenbaden in onze regio. Bijna alle zwembaden hebben nooit eerder zo vroeg in het seizoen al zoveel mensen ontvangen. 'Goed weer, 25 graden en veel zon, dan komen de mensen wel', zegt Piet Kruit, directeur van zwembad De Kuil in Bodegraven.

Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open!

31-07-2018 Gouda - Na één of meerdere weken afwezigheid is het water uit de kraan niet vers meer. Daarom start drinkwaterbedrijf Oasen de actie Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open!  Om het advies bekend te maken hangt Oasen deze week meer dan 100 posters op langs drukke verkeerswegen, bij bushaltes en op meerdere NS-stations in het Groene Hart. Ook op social media vraagt zij aandacht voor

Glasvezelaanbieders gaan samen netwerk beheren

31-07-2018 Groene Hart - Luit Huisman en Herman Bolmer hebben maandag 30 juli namens VIB Netwerken een vijfjarige overeenkomst getekend met glasvezelaanbieder GlasDraad Groene Hart Zuid over het beheer van het nieuwe glasvezelnetwerk. De aanleg hiervan wordt momenteel voorbereid, nadat GlasDraad Groene Hart Zuid in juli een succesvolle vraagbundeling afsloot in onder meer het buitengebied van Woerden en Bodegraven-Reeuwijk.

Nieuwkoopse Plassen krijgen verjongingskuur

30-07-2018 Nieuwkoop - De komende maanden zijn er drijvende kranen en leidingen te zien in de Nieuwkoopse Plassen. Deze zullen een deel van het natuurgebied een verjongingskuur geven. In het rietland groeit het veenmos, dat geniet van de natte ondergrond in het riet. De neerslag van stikstof zorgt echter voor meer voedingsstoffen op het land.