Het laatste nieuws

Stichting Historische Kring Bodegraven bestaat 15 jaar

21-02-2019 Bodegraven Op donderdagavond 28 februari is iedereen van harte welkom in de grote zaal van ‘t Anker, Oude Markt 1, naast de Dorpskerk in Bodegraven.  Daar start om 20:00 uur een fotopresentatie met als onderwerp “Rijngezichten”. De foto’s worden op een groot scherm vertoont en het commentaar wordt verzorgt door Maarten Molenaar. De toegang is gratis.

Kunstproject 'Tussen Kunst en Kids' op de Pr.Beatrixschool

20-02-2019 Bodegraven In het kader van het Rembrandt jaar werd er de afgelopen weken in de onderbouw van de Prinses Beatrixschool hard gewerkt over 'Kunst'. Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Piet Mondriaan, Keith Haring, Pointillisme, Streepjeskunst, grote kunstenaars en vele technieken kwamen voorbij. Woensdag 20 februari lieten de leerlingen van de groepen 1 t/m 3, in een aantal workshops, zien hoe al die 'Kunst' is ontstaan.

CKV Reeuwijk overtuigend langs ADOS

18-02-2019 Reeuwijk-Brug - Na de zege op Atlantis en zaterdagavond op ADOS weet CKV Reeuwijk in de zaalkorfbalcompetitie van de 2e Klasse G langzamerhand de weg naar boven te vinden. Door de winst op ADOS schoof CKV Reeuwijk op naar de 5e plaats op de ranglijst. De overwinning op ADOS uit Hoorn kwam geen moment in gevaar. Direct twee treffers van Jens Verdouw bracht Reeuwijk met 2-0 aan de leiding.

Sterk ESTO wint met 3-2 van HVV

18-02-2019 Bodegraven - In één van de eerste wedstrijden van dit seizoen moest ESTO in Den Haag ervaren dat er veel verschil zit tussen de 3e en 2e klas. HVV had toen geen kind aan de nieuwkomer uit Bodegraven en won eenvoudig. Een half jaartje later werd het duidelijk dat ESTO is gegroeid en niet meer bereid de Bodegraafse kaas van het brood te laten eten. Hoewel er binnen zeventien minuten twee Haagse doelpunten vielen werd er na

Initiatiefgroep Hart in Bodegraven

18-02-2019 Bodegraven De initiatiefgroep Hart in Bodegraven heeft een eerste nieuwsbrief verspreid in het centrum van Bodegraven. De ideeën voor de herinrichting van de openbare ruimte zijn inmiddels aan veel mensen voorgelegd. De reacties waren heel constructief en positief.

Er is een landschapsarchitect ingeschakeld om de ideeën verder uit te werken tot schetsontwerpen.

Vermiste en gevonden dieren

18-02-2019 Bodegraven-Reeuwijk
Vermiste dieren
Bodegraven: 4/2 Dammekant - Suus; Poes, 12-04-2015. Cyper grijs/zwart met rode vlekken, witte voetjes en witte bef

Gevonden dieren
Bodegraven: 11/2 Watersnip - Kat. Helemaal wit.

 

Leerlingen De Regenboog bij lancering nieuw lesmateriaal

18-02-2019 Reeuwijk Groep 7 van De Regenboog bezocht de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag om de feestelijke lancering van 'Find It!' bij te wonen en er meteen mee aan de slag te gaan. Met 'Find It!' leren kinderen in de bovenbouw van de basisschool welke informatie betrouwbaar is, waar ze informatie kunnen vinden en hoe ze er in hun eigen woorden een werkstuk mee kunnen maken. 

Grote groep kinderen behaald zwemdiploma A

18-02-2019 Bodegraven Op woensdag 13 februari was het een drukke middag voor de lesgevers en examinator tijdens het afzwemmen bij Sportcentrum De Kuil. In totaal hebben 36 enthousiaste kinderen afgezwommen voor zwemdiploma A. Aan het einde van de middag namen ze allemaal hun diploma in ontvangst.

 

CVC Reeuwijk vloert Lugdunum (+ radioverslag)

18-02-2019 Reeuwijk-Brug – Het spelen tegen de top 3 uit de 3e Klasse A gaat CVC Reeuwijk momenteel goed af. Na de 1-1 tegen Be Fair en de 1-1 tegen Nieuwkoop verslikte zich ook Lugdunum in CVC Reeuwijk. En ging zelfs met 4-0 onderuit. CVC pakte in de 15e min. de leiding door Moussa Kallisse, waardoor de Reeuwijkers lekker in de wedstrijd kwamen. Daarna had dezelfde Kallisse ook nog voor rust de voorsprong kunnen uitbouwen.

RVC ’33 werkt zich in de nesten (+ interview)

18-02-2019 Reeuwijk-Dorp - RVC ’33 trok zondagmiddag in het cruciale duel tegen DOSR aan het kortste eind: 1-2. Daarmee hebben de Reeuwijk-Dorpers zich flink in de nesten gewerkt. Het gat met de 11e plek om nacompetitie te ontlopen is nu maar liefst 7 punten. En erger nog: hekkensluiter GDA won afgelopen weekend verrassend van Foreholte waardoor de Loosduiners nog maar 4 punten minder hebben. Pikant detail: volgende week staat voor RVC

BZ&PC-dames halen uit tegen OZ&PC

18-02-2019 Bodegraven - Het BZ&PC-damesteam haalde in de degradatiepoule van de 1e klas fors uit tegen OZ&PC. Een ontketend BZ&PC liet de teller stoppen bij 28. Het arme OZ&PC scoorde slechts driemaal. Na het zure verlies van vorige week in IJmuiden, maakte BZ&PC een gedreven indruk. Binnen no time stond het 3-0. OZ&PC kwam sterk terug tot 3-2, maar in de resterende 45 seconden van het eerste kwart gooide BZ er nog twee in,

Vriendenschaar ook langs De Vinken

18-02-2019 Vinkeveen - Vriendenschaar behield ook uit tegen De Vinken de koppositie in de 3e Klasse F. De Bodegravers kenden een flitsende start en gaven de Vinkeveners geen enkele kans de wedstrijd in handen te krijgen. Na de eerste tien minuten stond de stand al op 0-5 en zo’n vijf minuten later was een gat van zes doelpunten zichtbaar op het scorebord (1-7). Bij rust stond het 5-10. Het voornemen was natuurlijk met dezelfde dynamiek de

Pindakaas werkt maar een helft bij Rohda ’76

18-02-2019 Moerkapelle - Pindakaas. Wie is er niet groot mee geworden? In ieder geval Evert van Benthem. Ruim 30 jaar geleden duikt de jonge uitvoering van de winnaar van de Elfstedentocht van 1985 en 1986 op in een tv-reclame. Op de schaats, lekker peuzelend aan een boterham met pindakaas. Na de Olympische Spelen van 2000 vormde de jeugdige uitgave van zwemmer Pieter van den Hoogenband het boegbeeld van het

Programmamakers gezocht voor christelijke radioprogramma's

Gezocht!

Het team van RTV Bodegraven, christelijk radioprogramma’s, is op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om met ons het programma Gewijde Muziek en/of Kerkplein 15 te verzorgen.

 

Drie bijenhotels in Reeuwijk-Brug er bij

16-02-2018 Reeuwijk-Brug - Een aantal inwoners uit Bodegraven-Reeuwijk, de gemeente en enkele ondernemers zijn er in geslaagd om het komende jaar minimaal drie bijenhotels voor wilde bijen in Reeuwijk-Brug te plaatsen. Een komt  in het bungalowpark in De Reeuwijkse Hout, een op de Hortemansdijk en een in het Lucassenlaantje. Wilde bijen steken niet, honingbijen wel maar doen dat alleen uit zelfverdediging.